Etiketter

fredag 28 november 2014

SVAMPRISOTTO


SVAMP
RISOTTO
"Något av det godaste jag ätit"-
Var orden som kom från min väninna då hon avnjöt denna rätt jag tillagade igår. 
Superenkelt och som ovan nämnt väääldigt gott!


INGREDIENSER

200 g Skogschampinjoner
2 Schalottenlökar
3 Vitlöksklyfta
3-4 dl Carnaroliris
2,5 dl Torrt Vitt Vin
1 - 1 1/2 liter Varm Grönsaksbuljong
3 dl Riven Parmesanost
Olivolja
Flingsalt
Vitpeppar
Vit Tryffelolja

Riv svampen grovt på ett rivjärn & stek sedan i olivolja (i en stor stekpanna eller wokpanna) på hög värme tills det mesta av vattnet kokat bort. Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök och ris. Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 18 minuter. Riset ska inte vara sönderkokt och risotton skall vara ganska blöt. Smaka av med salt & peppar. Ta bort från plattan och rör i det mesta av parmesanosten.
Servering: Ringla över tryffelolja & toppa med parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar