MANDEL
BISCOTTI
Italienska
kakor (skorpor) med mandel.
INGREDIENSER
200 g
Sötmandel
4 st
Ekologiska Ägg
2,5 dl
Strösocker
5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
2 krm
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta
mandlarna i ugnen i en långpanna i några minuter. Låt svalna och grovhacka
sedan mandeln.
Vispa ägg & socker poröst i
några minuter.
Blanda mjöl, vaniljsocker,
bakpulver, salt & mandel i en bunke. Tillsätt sedan lite i taget av
mjölblandningen med ägget och sockret och rör ihop till en smet.
Stjälp ut biscottidegen i två
längder på en plåt med bakplåtspapper eller i fyra längder, då på 2 plåtar. (För
mindre skorpor = 4 längder, OBS! håll då koll på skorporna så att de inte bränns). Grädda
längderna mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna något. Sänk ugnsvärmen
till 150 grader och skär längderna i ½ cm tjocka sneda skivor. Lägg bredvid varandra
på plåten och sätt in i ugnen i ytterligare 30 min. Låt skorporna svalna på
plåten och förvara dem sedan torrt i burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar