Etiketter

torsdag 27 november 2014

MANDELBISCOTTI


MANDEL
BISCOTTI
Italienska kakor (skorpor) med mandel.



INGREDIENSER

200 g Sötmandel
4 st Ekologiska Ägg
2,5 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
2 krm Salt

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandlarna i ugnen i en långpanna i några minuter. Låt svalna och grovhacka sedan mandeln.
Vispa ägg & socker poröst i några minuter.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt & mandel i en bunke. Tillsätt sedan lite i taget av mjölblandningen med ägget och sockret och rör ihop till en smet.
Stjälp ut biscottidegen i två längder på en plåt med bakplåtspapper eller i fyra längder, då på 2 plåtar. (För mindre skorpor = 4 längder, OBS! håll då koll på skorporna så att de inte bränns). Grädda längderna mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna något. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längderna i ½ cm tjocka sneda skivor. Lägg bredvid varandra på plåten och sätt in i ugnen i ytterligare 30 min. Låt skorporna svalna på plåten och förvara dem sedan torrt i burk.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar