Etiketter

torsdag 27 november 2014

SPENAT LASAGNE

SPENAT
LASAGNE


Jag är inte mycket för halvfabrikat men den här extremt lätta, snabba & goda vegetariska lasagnen får bli ett storslaget undantag.  Recept.. se nedan!

INGREDIENSER:

3 Vitlöksklyftor
200-300 gram Bladspenat
Rapsolja
1 burk Tomatbaserad Pastasås, ca 400 g
4-5 dl Ostsås
6-10 Färska Lasagneplattor (beror på formen du använder)
2 dl riven Gratängost

Sätt ugnen på 250 grader. Skala & hacka vitlöken fint. Fräs vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt spenaten och fräs under omrörning (ej på för hög värme då vitlöken kan brännas). Häll över den färdiga pastasåsen & koka upp. KLART!

Smörj en ugnssäker form med lite olja.  Lägg lasagneplattor i botten och sedan en del av pastasåsen & den färdiga ostsåsen. Gör samma sak ytterligare 1-2 lager beroende på hur stor form du har. Spara lite ostsås till det översta lagret som du slutligen toppar med den rivna gratängosten. In i ugn i ca 20-25 min. Servera med en ruccolamix sallad & gärna en crema di balsamico viniagrette.  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar