SPENAT
LASAGNE
LASAGNE
Jag är inte mycket för halvfabrikat men den här extremt lätta, snabba & goda vegetariska lasagnen får bli ett storslaget undantag. Recept.. se nedan!
INGREDIENSER:
3 Vitlöksklyftor
200-300 gram Bladspenat
Rapsolja
1 burk Tomatbaserad Pastasås, ca 400 g
4-5 dl Ostsås
6-10 Färska Lasagneplattor (beror på formen du använder)
2 dl riven Gratängost
Sätt ugnen på 250 grader. Skala & hacka vitlöken fint.
Fräs vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt spenaten och fräs under omrörning (ej
på för hög värme då vitlöken kan brännas). Häll över den färdiga pastasåsen
& koka upp. KLART!
Smörj en ugnssäker form med lite olja. Lägg lasagneplattor i botten och sedan en del
av pastasåsen & den färdiga ostsåsen. Gör samma sak ytterligare 1-2 lager
beroende på hur stor form du har. Spara lite ostsås till det översta lagret som
du slutligen toppar med den rivna gratängosten. In i ugn i ca 20-25 min. Servera
med en ruccolamix sallad & gärna en crema di balsamico viniagrette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar